Homeopatija za životinje

Alergija na hranu


Alergija na hranu i druge alergene kod životinja

 

Naši ljubimci su svakim danom sve više opterećeni različitim otrovima iz okoliša koje im je nametnuo razvoj civilizacije. Kao i ljudi osjetljivi su na geopatološka zračenja, a posebno na elektrosmog. Često imaju poremećen metabolizam i poremećaj izlučivanja toksina iz tijela. Samoregulacija više nije onakva kakvu je priroda zamislila već je otežana. Životinje su izložene raznim kućnim otrovima tj. kemijskim intoksikacijama, virusima, bakterijama, parazitima, gljivicama i pored genetskih uzroka, koji su neminovni, dolazi do narušavanja imuniteta i pretjerane osjetljivosti na različite supstance iz okoline. Jedna od glavnih bolesti današnjice kod životinja je ALERGIJA  različitog uzroka. Nekada je to kućna prašina, alergija na hranu, zasićenje teškim metalima, deterđenti, sredstva za kupanje, lijekovi, prehrambena kemija, konzervansi u hrani, alergija na sunce ili hladnoću, a nekada je samo stres. Simptomi mogu biti različiti od kožnih do sistemskih. Često proljevi i problemi sa želucem mogu biti alergijskog uzroka.

Alergije kod životinja

Veterinarska medicina nema rješenje za liječenje alergija. Često su to neki od kortikosteroida koji pomažu tako da kratkotrajno ublažavaju simptome, ali uzrok alergije ostaje. Poznate su i nus pojave učestalog korištenja kortikosteroida.

 Kako zaštititi životinju?

Kako otkriti na što je životinja alergična?

Kako  olakšati simptome alergije na prirodan način?

Kako potpuno izliječiti alergičnu životinju?

Jeste li znali da je  moguće izliječiti alergije  Bicom aparatom i biorezonantnom terapijom?

Bicom aparat prepoznaje fine frekvencije tijela životinje i otkriva poremećaj i prije nego se simptomi pojave. Ovo je važno za preventivnu veterinarsku medicinu. Što više spriječimo manje ćemo liječiti, a najvažnije je da su životinje zdrave i vesele.

Bicom test  za životinje uključuje i test intolerancije na hranu i druge alergene.

Prvo napravimo dijagnostiku, dakle otkrijemo gdje su opterećenja i na koje  supstance je životinja alergična. Ustanovimo koji je glavni alergen i započinjemo sa desenzibilizacijom. Kada glavni alergen postane negativan prelazimo na sporedne alergene, ako je potrebno, jer se vrlo često situacija promijeni nakon rješavanja glavnog alergena. Nakon ovog tretmana životinja više nema simptome alergije.

Kako ćete biti sigurni da hrana koju dajete vašem ljubimcu njemu i odgovara?

Sve je vrlo  jednostavno. Trebate samo donijeti uzorak hrane na testiranje i odmah će vam sve biti jasno. Ako hrana ima naziv “ sensitive“ ili  je hipo-alergena  ne znači da odgovara  vašoj  životinji. Želja za nekom hranom ne znači da toj životinji odgovara. Ako je intolerantna na neku hranu (npr. piletina, riba, janjetina, jabuka, šećer, ugljikohidrati, mliječni proizvodi ili neka druga hrana) ta hrana stalno dovodi organizam u disbalans i nakon određenog vremena se pojavi alergija ili neka druga bolest nekog  organa koji je najosjetljiviji (npr. želudac, koža, bubrezi, jetra, zglobovi…).

Skloni smo davati životinjama hranu koja im ne odgovara i često pokleknemo njihovim željama i šarmu. Da bi razriješili nedoumicu i stalnu sumnju je li nešto dobro ili nije testirajte vašeg ljubimca i otkrijte što mu odgovara.

 
BICOM biorezonantna dijagnostika i terapija